Toekomst Nederlandse uitgever Playlogic onzeker | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In dezelfde periode vorig jaar maakte het bedrijf nog 1,04 miljoen dollar winst. De verkopen zijn vergeleken met 2008 met 43 procent gedaald. In totaal heeft Playlogic nu een schuld van 63,5 miljoen dollar.

Playlogic geeft aan contracten te hebben met ontwikkelaars en verwacht dat de games die daaruit volgen succesvol zullen zijn. De uitgever erkent echter dat de onzekere gamesmarkt geen garanties biedt.

Playlogic moet nieuw kapitaal zien te verkrijgen in de komende twaalf maanden, als dat niet lukt moet de uitgever vertrouwen op fondsen van het management of belangrijke aandeelhouders. Als ze daar niet in slagen moet de uitgever de deuren sluiten.

Bloederige sprookjes

Eén van de titels waarmee Playlogic geld wil verdienen dit najaar is Fairytale Fights. In een twist op beroemde sprookjes zijn schattige figuren als Roodkapje en Sneeuwwitje bewapend met bijlen en andere wapens om op zeer bloederige wijze het sprookjeskoninkrijk te redden van de ondergang. Deze game wordt op 23 oktober verwacht voor Xbox 360 en PlayStation 3. Begin 2010 komt de game ook uit voor PC.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou