Populaire Final Fantasy 14 was tijdelijk digitaal uitverkocht

Populaire Final Fantasy 14 was tijdelijk digitaal uitverkocht

Final Fantasy 14 was afgelopen weekend tijdelijk digitaal uitverkocht - de game kent een opvallende stijging in populariteit.

Op Reddit kwam men er achter dat de mmo tijdelijk niet meer aan te schaffen was. Inmiddels is het spel wel weer verkrijgbaar. Ondanks de toegenomen populariteit van de in 2013 opnieuw gelanceerde mmo, is het opvallend dat uitgever Square Enix niet genoeg digitale exemplaren kon leveren.

Final Fantasy 14 wist afgelopen weekend diens record voor meest gelijktijdige spelers ooit op Steam te verbreken. Dat is mede te danken aan de populaire World of Warcraft-streamer Asmongold, die de concurrerende mmo uitprobeerde. Zijn stream werd door meer dan 200.000 mensen bekeken.

Op 23 november komt de volgende uitbreiding voor Final Fantasy 14 uit, genaamd Endwalker. Final Fantasy 14 lanceerde in 2013 opnieuw als A Realm Reborn, nadat de oorspronkelijke versie van de mmo uit 2010 niet het beoogde succes behaalde.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Haha ik wist geen eens dat dit kon.

0
test

Hoe dan? Ben je dan door je bytes heen? Of zit je net als met geld overmaken op een dagelijks limiet? Kan iemand dit uitleggen?

0
test

@Red Dead Demon ik vermoed dat er een aantal keys worden aangemaakt en verkocht aan retailers. Waarschijnlijk zijn het aantal keys gebaseerd op de server capaciteit bijv. Deze keys worden weer gedistribueerd naar de verkoop kanalen die er elke een aantal krijgen. Dus Square heeft waarschijnlijk nieuwe keys moeten aanmaken en die weer moeten doorgeven aan de retailers. Keys worden niet on demand aangemaakt lijkt mij.

0
test

@Red Dead Demon Ik weet het ook niet precies, maar ik vermoed dat er codes aangemaakt moeten worden en die gekoppeld moeten worden aan digitale exemplaren.. ofzo. Hoe dan ook zal er een bepaalde handeling uitgevoerd moeten worden. Wellicht had Square Enix niet op de enorme stijging in populariteit gerekend, waardoor (in het weekend) het spel tijdelijk uitverkocht was. Bron: mijn dikke (maar wel goed doordachte) duim.

0
test

@MichelMusters Het klinkt wel enigszins logisch. Beide uitleg versies. Erg interessant dat zoiets kan. Zocht al online naar antwoorden, misschien dat SE zelf nog met een uitleg komt. Thanks

0

Aanbevolen voor jou