EA heeft twee nieuwe sportlabel aangekondigd, EA Sports Freestyle en All Play. Onder beide zullen meer toegankelijke sportgames zullen verschijnen. Deze games zouden vooral de casual gamers aan moeten spreken en mensen die in eerste plaats sportliefhebber zijn, en pas in de tweede plaats gamer. De games van het label zouden als opstapje kunnen dienen tot de games van het grote EA Sports.

Het label All Play is speciaal bedoeld voor de Wii en omvat meer toegankelijke versies van de geprezen sportreeksen als FIFA, Madden en Tiger Woods. In het geval van Madden speel je bijvoorbeeld met je Mii en stuur je je team aan door hun paden te tekenen met de Wiimote.

Freestyle richt zich met namelijk op nieuwe franchises die wel allemaal geënt zijn op sport. De komende twaalf maanden zullen er minstens drie games onder het nieuwe label verschijnen, waarvan vooralsnog alleen de boksgame FaceBreaker is aangekondigd. Dit spel zou je een idee moeten geven wat voor games we onder EA Sports Freestyle kunnen verwachten.

Het cartooneske boskspel Facebreaker