De bèta is sinds 13 januari beschikbaar. De Founders Pack, waarmee de speler dus toegang krijgt tot de bèta, kost 34,99 euro. Deze bevat de drie helden Raynor, Diablo en Tyrande met bijpassende skins, een mount en 2500 gold. Met in-game gold worden helden vrijgespeeld. Iedere week zijn een aantal helden gratis speelbaar, wat roteert. Deze helden zijn bekend uit de verschillende Blizzard-games, zoals Warcraft en Diablo. De game is gratis speelbaar, maar veel skins en een stel mounts kunnen enkel met echt geld gekocht worden.

Speelrondes zijn kort. Ze duren meestal een kwartier tot twintig minuten. Er waren vijf verschillende mappen in de alfa, waar er één bij is gekomen nu de game in bèta is. Dit is de Sky Temple-map. Iedere map heeft andere objectives. De moba draait dan ook vooral hierom en last-hitten is niet nodig. Ook zijn er geen items te koop.

Er zijn drie verschillende spelmodi: custom (een aangepaste game), versus (spelers tegen spelers) en coöperatief (spelers tegen computer). Versus verdient de meeste experience en in-game gold. Door samen met iemand uit de Battle.net-vriendenlijst te spelen krijgt de speler 50 procent meer experience per spelronde. Experience geldt niet alleen voor het levelen van helden, maar ook van het account.