Ontwikkelaar FunCom heeft op zijn officiële forum bevestigd dat er in bepaalde versies van Age of Conan vanwege wettelijke bepalingen gesneden zal worden. De ontblote borsten en de bloederige gevechten vallen namelijk niet overal in even goede aarde. Gelukkig zullen wij Nederlandse gamers hier weinig van merken, het spel zal bij ons ongecensureerd verschijnen.

Amerikanen hebben minder geluk. Zij zullen het zonder de sporadische ontblote borst moeten doen. Sinds 'Nipplegate' en 'Hot Coffee' is voorzichtigheid geboden, ondanks dat in spellen als God of War ook af en toe ontblote borsten getoond worden.

Duitse gamers moeten het stellen zonder onthoofdingen, losgerukte ledematen en de bruutste fatalities. Naar Duitse maatstaven zal er echter nog behoorlijk wat rood bloed vloeien in Age of Conan. Groen bloed en robots blijft onze oosterburen gelukkig bespaard.

Age of Conan zal de waardering 18+ meekrijgen van de PEGI en zal ook in Duitsland (18+) en Amerika (17+) niet voor de allerkleinsten zijn weggelegd. De MMORPG zal vanaf 20 mei verkrijgbaar zijn.

Update: Het gebeurt niet vaak dat foutieve informatie rechtstreeks uit de mond van de ontwikkelaar komt, maar in dit geval is het toch zo. In een nieuwe thread op het FunCom-forum wordt gemeld dat het spel in de Verenigde Staten toch ontblote tepels zal bevatten. De Community Manager biedt zijn verontschuldigingen aan.