Titanfall-studio werkt met God of War 3-ontwikkelaar aan actiegame | Gamer.nl

Titanfall-studio werkt met God of War 3-ontwikkelaar aan actiegame | Gamer.nl

Respawn Entertainment, de ontwikkelaar van Titanfall en aankomend vervolg, kan nu twee titels tegelijk ontwikkelen. De studio heeft een ontwikkelaar van God of War 3 aangenomen om een third person actiegame te maken.

Respawn kan nu de ontwikkeling van twee games tegelijk aan. "We groeien van een studio geschikt voor één game naar een studio geschikt voor twee games", aldus manager Kristin Christopher aan Develop. "Een tijdje terug namen we Stig Asmu en, voormalig werkzaam bij Sony aan God of War 3, aan, om een nieuwe game voor ons te ontwikkelen." 


Het gaat om een nog niet aangekondigde third person actie-adventure. "Het team is op dit moment klein, maar ze bereiden zich voor om volledig aan de ontwikkeling te beginnen en dan komen er veel meer posities vrij. Ik zie ons nog wel zeventig mensen aannemen om die game te ontwikkelen."

Er werken tevens zo'n 90 mensen aan Titanfall 2 in vergelijking met de 70 mensen voor het origineel, waardoor het team bijna 30 procent groter is. De game moet deze winter verschijnen. Titanfall was de eerste game van Respawn Entertainment, de nieuwe studio van Jason West and Vince Zampella, de oprichters van Call of Duty-studio Infinity Ward. Jason West is inmiddels vertrokken bij Respawn.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou