Free-to-play Titanfall voor Aziatische markt geannuleerd | Gamer.nl

Free-to-play Titanfall voor Aziatische markt geannuleerd | Gamer.nl

De free-to-play game Titanfall Online, die exclusief voor de Aziatische markt bedoeld was, is geannuleerd. De game werd ontwikkeld door Respawn en de Zuid-Koreaanse ontwikkelaar Nexon.

De game werd in december 2016 aangekondigd en moest gebruikmaken van elementen van Titanfall 1 en 2. Volgens de Koreanse site Gamefocus is het project na drie jaar ontwikkeltijd geannuleerd. Als reden voor de annulering is dat de gesloten bèta slecht werd ontvangen en dat "de online markt is veranderd".

Nexon was ook in de running toen Respawn Entertainment in november 2017 te koop stond. EA en Nexon boksten namelijk tegen elkaar op, maar uiteindelijk had EA de strijd gewonnen en Respawn overgenomen voor 455 miljoen dollar.

Dit bedrag bestond uit 151 miljoen dollar wat direct aan Respawn werd betaald. Daarnaast werd er beloofd dat EA vier jaar later 164 miljoen dollar aan investeringen ging betalen aan werknemers. Als Respawn bepaalde doelen behaalde voor 2022, werd er nog eens 140 miljoen dollar betaald.

Of deze doelen nu vervallen met de annulering van Titanfall Online en wat dit betekent voor een derde Titanfall-deel is onbekend. Wel weten we dat Respawn bonu en krijgt afhankelijk van de metacritic score van de Titanfall 3 en Star Wars Jedi: Fallen Order.

Respawn Entertainment ontstond toen Infinity Ward-oprichters Vince Zampella en Jason West door Activision werden ontslagen. Respawn heeft sindsdienTitanfall en Titanfall 2 ontwikkeld. De studio werkt nu aan een game gesitueerd in het Star Wars-universum, specifiek moet de game moet zich zich afspelen tu en episode III en IV.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou