EA's Blake Jorgensen noemde TitanFall exclusief "voor het totale leven van de titel" voor de Microsoft-platformen. De game komt volgens de uitgever dus niet naar concurrerende platformen, zoals de PlayStation 4. De eerste game van Respawn Entertainment, bestaande uit voormalige medewerkers van Call of Duty: Modern Warfare-ontwikkelaar Infinity Ward, moet in het voorjaar van 2014 verschijnen.

Respawn's Vince Zampella liet even later op Twitter weten dat het de keuze van EA was om de titel exclusief voor Microsoft-platformen te maken. "We weten het zelf pas sinds kort", aldus Zampella. Hij laat weten dat Respawn van plan is om voor de PlayStation 4 te ontwikkelen. Alleen de eerste TitanFall-game komt niet daar dat platform.

Kwartaalcijfers

Electronic Arts kondigde aan dat het in het tweede fiscale kwartaal van 2013 223 miljoen dollar aan traditionele verkoop heeft verdiend, in vergelijking met 365 miljoen dollar in dezelfde periode in 2012. De inkomsten van digitale verkoop lagen dit kwartaal op 450 miljoen dollar, in vergelijking met 324 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Plants vs. Zombies is meer dan 25 miljoen keer geïnstalleerd sinds de release in augustus, en Real Racing is meer dan 70 miljoen keer gedownload sinds februari. De game heeft gemiddeld 18 miljoen actieve spelers per maand.

De uitgever verwacht dat het "flink moet werken" het komende jaar vanwege de transitie naar een nieuwe generatie consoles. "De laatste indicaties van Microsoft en Sony, alsmede reserveringsdata, wijzen er op dat er veel vraag is naar de nieuwe consoles", aldus EA's Andrew Wilson. Volgens hem zullen de nieuwe systemen binnen een paar jaar drastisch in prijs dalen, waardoor veel mensen de consoles zullen kopen. Het bedrijf bevestigt dat het de Xbox 360 en PlayStation 3 ook blijft ondersteunen.