Titanfall 2-spelersaantal stijgt na succes Apex Legends

Titanfall 2-spelersaantal stijgt na succes Apex Legends

Titanfall 2 profiteert van het succes van Apex Legends. De populariteit van het spel is sterk gestegen sinds de lancering van de battle royale-game.

Apex Legends is een week geleden uitgebracht en is tot nu toe een groot succes. De nieuwe battle royale-game van Respawn Entertainment heeft al een spelersaantal van 25 miljoen bereikt met 2 miljoen gelijktijdige spelers en zorgde voor een flinke stijging van EA-aandelen.

Ondanks het succes van Apex Legends waren er toch veel fans teleurgesteld. Zij hadden gehoopt op een nieuwe Titanfall-titel in plaats van een op zichzelf staande battle royale-game. De lancering van Apex Legends heeft echter wel een positieve invloed gehad op de Titanfall-franchise. De populariteit van het spel zorgt namelijk ook voor een groei van het aantal spelers van Titanfall 2.

Media has no description

Volgens gebruiker 'Nefer' op het ResetEra forum is het spelersaantal van de Titanfall 2-multiplayer meer dan verdubbeld sinds de lancering van Apex Legends. Op pc is dit aantal gegroeid van ongeveer 1.500 spelers naar gemiddeld 3.400. Ook op de PlayStation 4 is een stijging te zien, van 2.000 naar bijna 5.000 spelers. De Xbox One-versie van Titanfall 2 profiteert het meest van het succes van Apex Legends, hier groeide het gemiddeld aantal spelers van 2.000 tot meer dan 10.000 actieve spelers.

Apex Legends speelt zich af in het Titanfall-universum, wat spelers wellicht nieuwsgierig heeft gemaakt naar de andere spellen in de serie. Ook zullen voormalig Titanfall-spelers door het ontbreken van Titans en de mogelijkheid om over muren te rennen in Apex Legends misschien weer verlangen hebben gekregen naar de actie in Titanfall 2.

De opleving van de Titanfall-franchise krijgt wellicht nog een vervolg dit jaar. Naast Apex Legends werd namelijk nog een nieuwe 'Titanfall-ervaring' in 2019 bevestigd door Respawn Entertainment.

Titanfall 2 is te spelen op pc, Xbox One en PlayStation 4

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja... Dat is erg leuk maar zijn dit fans die het spel niet meer aanraakten en nu wel? Gevalletje: ach titanfall ja, maar weer even oppikken? Gevalletje: ik vind br niks, back to tf2? Of zijn er ook echt veel nieuwe spelers?

0
test

En terecht! Titanfall is een ijzer sterke serie, het is mijn favoriete shooter, maar legt het af tegen de concurrenten. Ik hoop dat Apex er voor zorgt dat Respawn op de kaart staat, en dat EA de studio laat doen waar ze goed in zijn, want de gameplay staat als een huis en is echt veel leuker dan de laatste 5 CoD en Battlefield titels.

0
test

@Krytuun Ik heb Titanfall 2 demo gespeeld en vond het idd vermakelijk, veel leuker dan Apex Legends iig. Helaas uiteindelijk toen niet gekocht omdat het al meteen duidelijk was dat de Titanfall 2 community op PC feitelijk al DOA was bij de launch van de game. Titanfall 3 zou ik overwegen als EA idd echt laat zien een verandering van mentaliteit te hebben die blijvend is. Anthem wordt hun vuurdoop, als daar weer onzin MTX in zit dan ben ik voorlopig klaar met alles van EA.

0
test

@TheChief Als je beschikt over EA access, dan kan je spelen. De game leeft weer, zowel op Xbox als PC al weer wat uurtjes gespeeld, en de campaign is erg goed.

0

Aanbevolen voor jou