Nieuws

Titanfall 2-spelersaantal stijgt na succes Apex Legends

Hoeveelheid spelers verdubbeld

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Titanfall 2 profiteert van het succes van Apex Legends. De populariteit van het spel is sterk gestegen sinds de lancering van de battle royale-game.

Apex Legends is een week geleden uitgebracht en is tot nu toe een groot succes. De nieuwe battle royale-game van Respawn Entertainment heeft al een spelersaantal van 25 miljoen bereikt met 2 miljoen gelijktijdige spelers en zorgde voor een flinke stijging van EA-aandelen.

Ondanks het succes van Apex Legends waren er toch veel fans teleurgesteld. Zij hadden gehoopt op een nieuwe Titanfall-titel in plaats van een op zichzelf staande battle royale-game. De lancering van Apex Legends heeft echter wel een positieve invloed gehad op de Titanfall-franchise. De populariteit van het spel zorgt namelijk ook voor een groei van het aantal spelers van Titanfall 2.

Volgens gebruiker 'Nefer' op het ResetEra forum is het spelersaantal van de Titanfall 2-multiplayer meer dan verdubbeld sinds de lancering van Apex Legends. Op pc is dit aantal gegroeid van ongeveer 1.500 spelers naar gemiddeld 3.400. Ook op de PlayStation 4 is een stijging te zien, van 2.000 naar bijna 5.000 spelers. De Xbox One-versie van Titanfall 2 profiteert het meest van het succes van Apex Legends, hier groeide het gemiddeld aantal spelers van 2.000 tot meer dan 10.000 actieve spelers.

Apex Legends speelt zich af in het Titanfall-universum, wat spelers wellicht nieuwsgierig heeft gemaakt naar de andere spellen in de serie. Ook zullen voormalig Titanfall-spelers door het ontbreken van Titans en de mogelijkheid om over muren te rennen in Apex Legends misschien weer verlangen hebben gekregen naar de actie in Titanfall 2.

De opleving van de Titanfall-franchise krijgt wellicht nog een vervolg dit jaar. Naast Apex Legends werd namelijk nog een nieuwe 'Titanfall-ervaring' in 2019 bevestigd door Respawn Entertainment.

Titanfall 2 is te spelen op pc, Xbox One en PlayStation 4

Dit artikel delen:

Lees meer

Mangahelden gaan de strijd aan in lanceringstrailer Jump Force Hints voor aanpassingen aan Blackout-map in Call of Duty: Black Ops 4
5

Reacties op: Titanfall 2-spelersaantal stijgt na succes Apex Legends

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Millman7

  • 12 februari 2019 15:39
  Tja… Dat is erg leuk maar zijn dit fans die het spel niet meer aanraakten en nu wel? Gevalletje: ach titanfall ja, maar weer even oppikken?
  Gevalletje: ik vind br niks, back to tf2?

  Of zijn er ook echt veel nieuwe spelers?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Krytuun

  • 12 februari 2019 16:31
  En terecht! Titanfall is een ijzer sterke serie, het is mijn favoriete shooter, maar legt het af tegen de concurrenten. Ik hoop dat Apex er voor zorgt dat Respawn op de kaart staat, en dat EA de studio laat doen waar ze goed in zijn, want de gameplay staat als een huis en is echt veel leuker dan de laatste 5 CoD en Battlefield titels.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 12 februari 2019 19:59
  @Krytuun Ik heb Titanfall 2 demo gespeeld en vond het idd vermakelijk, veel leuker dan Apex Legends iig. Helaas uiteindelijk toen niet gekocht omdat het al meteen duidelijk was dat de Titanfall 2 community op PC feitelijk al DOA was bij de launch van de game.

  Titanfall 3 zou ik overwegen als EA idd echt laat zien een verandering van mentaliteit te hebben die blijvend is. Anthem wordt hun vuurdoop, als daar weer onzin MTX in zit dan ben ik voorlopig klaar met alles van EA.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Krytuun

  • 13 februari 2019 10:30
  @TheChief Als je beschikt over EA access, dan kan je spelen. De game leeft weer, zowel op Xbox als PC al weer wat uurtjes gespeeld, en de campaign is erg goed.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 13 februari 2019 10:38
  @Krytuun Ik doe niet aan subscription systemen als het om games gaat. ik ben zo'n PC gamer die 1 tot 3 multiplayergames speelt en daar dan ook heel lang zich mee bezig kan houden omdat ik alles tot in de finesse wil beheersen.

  Speel op het moment bijvoorbeeld al 3 jaar World of Warships en 1,5 jaar GTA Online. Singleplayergames heb ik nog voldoende in mijn backlog en die speel ik in fasen tussendoor (bijvoorbeeld rond de zomervakantie en de kerstperiode).

  Een service in abonnementsvorm is dus voor mij weggegooid geld. Bovendien heeft met name EA zeer weinig dat uberhaupt de moeite waard is om een abonnement voor te nemen. Zelfs Battlefield is niet langer de instant buy die BF3 en 4 voor mij absoluut wel waren. BF1 en BF5 zijn echt garbage qua gameplay.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.