Tiny Tower-ontwikkelaar vindt verweer Zynga onzin | Gamer.nl

Tiny Tower-ontwikkelaar vindt verweer Zynga onzin | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het is slim van Mark Pincus en Zynga om alle spellen met de naam 'Tower' op één hoop te gooien en het een genre te noemen waarin spellen van elkaar lenen," zegt Marsh. "Alleen het delen van dezelfde naam maakt van iets nog geen genre. Als je goed kijkt naar Dream Heights, vind je een ontelbaar aantal details in het spel die precies zo gemaakt zijn om identiek te zijn aan Tiny Tower.

"Dit zijn regels kernelementen in de gameplay, niet een zelfde soort setting of thema dat games binnen een genre delen. Al deze acties zijn slecht verstopt onder een ongeïnspireerde laag die het handelsmerk van Zynga is geworden", vervolgt Marsh. Hij schreef eerder al een sarcastische brief naar Zynga, waarin hij de ontwikkelaar bedankt voor het feit dat de medewerkers van het bedrijf zulke fans zijn van Tiny Towers. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou