In het spel zul je Alice begeleiden op haar wonderlijke reis. Je kunt hierbij gebruik maken van de vaardigheden van de diverse personages die Alice op haar reis tegenkomt.

Zo kan de Mat Hatter (hoedenmaker) Alice helpen om nieuwe plaatsen in de wereld te openen, door gebruik te maken van optische illusies. Cheshire Cat kan voorwerpen laten verschijnen en verdwijnen in de wereld. Je zult als speler de verschillende eigenschappen van personages moeten combineren om de omgevingspuzzels op te lossen.

De Wii en PC-versies volgen grotendeels het verhaal van de film, maar bieden ook nieuwe locaties. Spelers zullen voor elke missie de juiste personages moeten selecteren en kunnen hun vaardigheden verbeteren.

DS-versie

De DS-versie zal op verschillende aspecten verschillen van zijn grote broers. Zo kent het spel een geheel eigen grafische stijl en zit er één speelbaar personage in, die niet op de PC en Wii te spelen is. DSi-bezitters kunnen op extra functionaliteit rekenen. Door met de camera op zoek te gaan naar bepaalde kleuren, kun je extra content vrijspelen.

Johnny Depp en Tim Burton

De nieuwe Alice in Wonderland-film die Disney begin 2010 uitbrengt, is een nieuwe samenwerking tussen acteur Johnny Depp en regisseur Tim Burton. Beiden werkten eerder succesvol samen aan onder andere Charlie and The Chocolate Factory, Sweeney Todd, Ed Wood en Edward Scissorhands. In Alice in Wonderland vertolkt Depp de rol van The Mad Hatter.