Nieuws
Tiktok logo

TikTok test HTML5-games in Vietnam

Wil test uitbreiden naar andere Zuidoost-Aziatische landen

Geschreven door Marvin Toepoel op
TikTok laat bij wijze van een test gebruikers in Vietnam games spelen in de app.

Dat meldt Reuters op basis van vier bronnen. TikTok wil naar verluidt meer inzetten op gaming en de proef aan het einde van dit jaar hebben uitgebreid naar de rest van Zuidoost-Azië. "Games op het platformen zouden advertentie-inkomsten een zetje geven, net als de hoeveelheid tijd die mensen op de app doorbrengen", aldus Reuters.

Reuters meldt dat TikTok en moederbedrijf ByteDance volgens twee van zijn bronnen al in het derde kwartaal van dit jaar - juli tot en met september - in andere Zuidoost-Aziatische landen gaming via de app beschikbaar willen hebben. De bronnen wilden niet kenbaar worden gemaakt omdat TikTok dit nog niet officieel heeft bevestigd.

Een woordvoerder van TikTok zegt tegen Reuters wel dat er tests zijn uitgevoerd voor het verwerken van HTML5-spellen in de app, door middel van samenwerking met spelontwikkelaars als Zynga Inc. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om ons platform te enerveren en testen regelmatig nieuwe functies die waardevol kunnen zijn voor onze community", aldus de woordvoerder, die niet in wil gaan op de tests in Zuidoost-Azië.

Het is onbekend of TikTok ook plannen heeft om de spellen in de app beschikbaar te maken in landen buiten Zuidoost-Azië. Er zijn in het westen al enkele spellen beschikbaar via TikTok, zoals Disco Loco 3D en Garden of Good (waarmee Amerikanen kunnen bijdragen aan het goede doel Feeding America). TikTok en ByteDance richten zich naar verluidt vooral op hun eigen gamesbibliotheek, immers ondersteunt de Chinese versie van TikTok al sinds 2019 games via de app. 

Bron: Reuters

Dit artikel delen:

Lees meer

De bestverkochte Switch-games - Bonuslevel 110 NiceHash kraakt 90 procent van Nvidia's LHRv3-blokkade
0

Reacties op: TikTok test HTML5-games in Vietnam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.