Geld verdienen door gamen is niet iets nieuws. Met de steeds populairder wordende eSports, winnen de beste gamers ter wereld bakken vol geld door gewoonweg goed te zijn. Het goed zijn in specifieke games weet de 18-jarige Tom Taylor op een heel andere manier te gebruiken: hij geeft er les in. Hij krijgt zelfs 45 dollar per uur betaald om een klant Halo 2 te leren.

Via internettelefonie of Xbox Live leert Taylor gamers in een sessie om bijvoorbeeld beter te worden in granaat-werpen, melee-aanvallen en strafen. Het volgende uur komen er weer andere skills aan de orde. Sinds een jaar heeft de tiener een website genaamd Gaming-lessons.com waar mensen Halo 2 en Super Smash Brothers Melee kunnen leren. De kosten? Tussen de 20 en 65 dollar per uur.

Ook jonge Halo 2-held Victor De Leon III, beter bekend als Lil Poison, geeft les bij Gaming-lessons.com. Nadat hij zijn huiswerk gedaan heeft, leert Lil Poison je voor 25 dollar per uur zijn Halo 2 skills. Met het geld heeft de 8-jarige een hamster gekocht die hij vernoemd heeft naar een Halo personage: Cortana.

Lil Poison leert je de fijne kneepjes van het vak voor 25 dollar per uur