Twee tieners worden verdacht het 7-jarige zusje van één van de twee verdachten te hebben vermoord na het spelen van Mortal Kombat. Lamar Roberts, 17 jaar uit Westminster en Heather Trujillo, 16 jaar uit Johnstown en zus van het slachtoffer waren haar op 6 december aan het babysitten toen ze met Zoe Garcia Trujillo begonnen te worstelen. Zoe werd bewusteloos geslagen, geschopt en tegen de grond aan gegooid.

Het tweetal werd dinsdagavond opgepakt en zouden een straf van 16 tot 48 jaar kunnen krijgen. Zoe's grote zus meldde tegen de politie dat ze "haar zus d'r armen met haar benen tegen de grond hield terwijl ze tegen haar borstkas tikte alsof het een typmachine was. Toen raakte ze buiten bewustzijn. Lamar Roberts was niet aan het worstelen maar stelde een scheidsrechter voor." Toen Zoe weer bij bewustzijn gekomen was, werd ze naar haar bed gestuurd. Toen haar grote zus even later kwam kijken, ademde ze niet meer. Trujillo en Roberts probeerden haar te redden door mond-op-mond-beademing en haar in een douche te leggen. Toen dat niet hielp, belden ze het alarmnummer en haar moeder.

Inmiddels heeft Trujillo nog meer toegegeven aan de politie. "Ik liet mijn zusje struikelen, sloeg haar in haar buik, tegen haar armen, kneep in haar dijen, prikte in haar borst." Volgens een ooggetuige had Lamar Roberts gezegd dat zijn handen "dodelijke wapens" waren. Roberts heeft blijkbaar wel meegedaan en het zusje een schop verkocht. Toen ze bewusteloos was, heeft het tweetal blijkbaar een ei in haar mond kapot laten gaan om te kijken of ze het wel meende. Roberts gaf toe dat ze dronken waren.

En nu komt het: deze verschrikkelijke gebeurtenis houdt in de ogen van het publiek verband met videogames, omdat de twee daders de week daarvoor nog Mortal Kombat hadden gespeeld. Het zal ook wel niet aan een gebrek aan opvoeding of het feit dat het tweetal dronken was hebben gelegen...

Met dank aan Ravennaz voor het melden van dit nieuws.