Met Enclave heeft de ontwikkelaar Starbreeze Studios zichzelf op de kaart gezet. Enclave wist namelijk menig gamer te verbazen omwille van de prachtige graphics, maar helaas was het spel op het vlak van gameplay wel ietwat repititief. En omdat het spel dus nog voor verbetering vatbaar was is men momenteel, naast Enclave voor PS2, PC en de GameCube, ook bezig met een opvolger onder de naam Enclave II. Dit keer belooft men cooperative multiplayer en een hele reeks andere verbeteringen:Features

- 10 different playable characters

- Elaborated storyline

- 28 unique maps + bonus maps (both indoor and outdoor)

- Approx. 100 weapons (both ranged and melee)

- Full 3D

- Lots of puzzles to solve

- Mocap animations

- New and enhanced fighting system Wanneer Enclave II het levenslicht zal zien is nog niet bekend. Wel is bekend dat het spel op PS2, Xbox, GameCube en PC zal verschijnen, maar welk platform het eerste aan de beurt zal zijn is nog niet bekend. Lees hier meer over de opvolger.

Tevens weet men bij Starbreeze trots aan te kondigen dat men een nieuwe uitgever voor de PC versie aan de haak heeft weten te slaan. Enclave zal nu niet meer door Swing! worden uitgegeven maar door Infogrames. Swing! is namelijk failliet gegaan en had daarnaast een flinke betalingsachterstand bij de mannen van Starbreeze. Hopelijk gaat ze dat niet de kop kosten!