GameSpy heeft een interessant artikel gepubliceerd over het fenomeen 'pro-gaming'. Deze branche van het gamen, wat vooral bij de PC-games voorkomt, word steeds populairder naarmate het gamen populairder wordt. Er zijn dan ook mensen die van het gamen hun beroep hebben gemaakt. Iemand als Jonathan 'Fatal1ty' Wendel is een goed voorbeeld. En het lijkt aan te slaan. Lan-parties worden steeds groter, het prijzengeld steeds meer en de faam van de 'beroemde' gamers steeds groter.

En nu, nu sommige gamers al stiekem van een nieuwe sport durven te spreken komt GameSpy met een controversieel stuk over waarom pro-gaming nooit tot een echte sport zou kunnen ontwikkelen."Now, do video games have rules? Kinda (we'll come back to that later). Are they undertaken competitively? Sometimes. Do they involve physical exertion? Hmm ... maybe, but only about as much as eating a ham sandwich while simultaneously slurping down lukewarm soft drinks."En alhoewel dit stuk eigenlijk op de PCgamers gericht is is het ook erg informatief voor de consolegamers. Consolegames krijgen namelijk ook steeds meer support van competities, getuige de opkomst van console games bij bijvoorbeeld de HCC dagen van dit jaar. Er waren veel competities voor verschillende games zoals Halo, Super Smash Brothers en Gotham Racing.

Al met al een wat somber en generaliserend stuk, maar wel leuk om te lezen en het geeft stof tot nadenken. Het hele stuk is hier op GameSpy te lezen.