Xbox lanceert in Amerika

De Xbox werd tien jaar geleden gedurende de nacht van 15 november in de Verenigde Staten gelanceerd. Op Times Square in New York werd de console aan de eerste koper overhandigd door Bill Gates, die destijds nog eigenaar van Microsoft was. 

Ene Edward Glucksman mocht Gates de eerste verkochte console uit handen nemen. De overige consoles werden tijdens het lanceringsevement in een nabije Toys 'R Us-winkel  verkocht. Microsoft versierde Times Square ter gelegenheid van de release met groene laserlichten en Xbox-banners. Ook hield Gates een toespraak op het plein. Daarin stelde hij onder meer dat de toekomst van het gamen begint met de lancering van Microsofts nieuwe console. Later speelde Gates samen met acteur Dwayne Johnson een potje Dead or Alive 3, het exclusieve derde deel uit Team Ninja's vechtspelreeks dat die dag eveneens lanceerde.

Op 10 mei 2006 maakte Microsoft bekend dat de Xbox 26 miljoen maal over de toonbank is gegaan. Zestien miljoen exemplaren werden verkocht in Noord-Amerika en zes miljoen in Europa. In Azië was de console uiteindelijk goed voor twee miljoen verkochte exemplaren.