Xbox 2: zeg hallo tegen de HomeStation

”Microsoft is bezig aan een nieuwe console, of beter gezegd een home-entertainment system. Het systeem gaat vooralsnog door het leven als de HomeStation, en zou alle Xbox-, PC- en DVD-games moeten kunnen afspelen”, meldden we overtuigend in 2001. Iets meer scepsis was wellicht op zijn plaats geweest, want natuurlijk heeft de ‘Homestation’ het levenslicht nooit gezien.

De overeenkomsten met de daadwerkelijke tweede Xbox, de Xbox 360, zijn op een hand te tellen. Zo zou het systeem een harde schijf bevatten met het Windows XP-besturingssysteem en lag de focus zogenaamd op video-on-demand. We schrijven in 2001 dat de grootste groep gamers zal wachten op dit systeem, en de Xbox, die nog (in Europa) moest uitkomen, links zal laten liggen.

Geruchten over nieuwe consoles zijn van alle tijden. Over de Wii U werd bijvoorbeeld al maanden gespeculeerd en valse details verspreid voordat het systeem dit jaar op de E3 getoond werd. Ook de Playstation Vita en de Nintendo 3DS konden op vele gephotoshopte plaatjes rekenen alvorens ze daadwerkelijk publiekelijk uit de doeken werden gedaan.