Tien jaar geleden: X-men: Next Dimension aangekondigd | Gamer.nl

Tien jaar geleden: X-men: Next Dimension aangekondigd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

X-men: Next Dimension aangekondigd

Tien jaar geleden werd X-men: Next Dimenson aangekondigd. De game volgde het succesvolle PlayStation-spel X-men: Mutant Academy 2 op. Het vechtspel werd ontwikkeld door Paradox Development en uitgegeven door Activision.

De levels kenden veel hoogteverschillen en bestonden, net als veel andere vechtspellen destijds, uit verschillende vechtruimtes. Zo kon je een vijand door een muur heen gooien om vervolgens in een andere omgeving verder te knokken. Nieuw was ook de mogelijkheid om je in acht verschillende richtingen te bewegen: het spel was de eerste driedimensionale X-men-vechtgame. Ook de Story-modus was nieuw. Door middel van korte filmpjes werd het verhaal mondjesmaat uit de doeken gedaan. Het spel kende twee verschillende ontknopingen, afhankelijk van de prestaties van de speler tijdens het laatste gevecht in de game.

De game verscheen uiteindelijk op zowel Xbox, PlayStation 2 als Gamecube. We meldden destijds dat de game in de zomer van 2002 in de schappen zal liggen, maar uiteindelijk verscheen de game enkele maanden later in november.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou