Warcraft III en Diablo II naar de GameCube

Meldden we gister nog dat Warcraft III door een gamewebsite als saai werd bestempeld, zo kunnen we vandaag het heuglijke maar behoorlijk foutieve bericht aanhalen dat Warcraft III en Diablo II naar de Nintendo GameCube komen. Tien jaar geleden althans. Dat daar uiteindelijk weinig van terecht is gekomen mag duidelijk zijn - Blizzard ontwikkelt al jaren enkel voor de PC - maar toentertijd werd het nieuws met open armen ontvangen.

Het bericht spreekt verder over een variant van Battle.net, het online platform van Blizzard, die Nintendo voor de GameCube-versies in zou bouwen. Nintendo en online-functionaliteit lagen echter in 2001 zo mogelijk nog verder uit elkaar als Blizzard en het ontwikkelen voor consoles. Als we het nieuws nu nog eens goed onder de loep nemen is het daarom vreemd dat het tien jaar terug niet gelijk als onzin is afgedaan. 

Het laatste jaar zijn er wederom flink wat geruchten de wereld in gebracht dat Blizzard met Diablo III weer eens een uitstapje maakt naar de consoles. Ook de ontwikkelaar zelf deed daarbij een duit in het zakje door vacatures te plaatsen waarin het bedrijf vroeg naar werknemers met ervaring binnen het ontwikkelen voor consoles. Het is dus niet geheel ondenkbaar dat er een console-versie komt van het langverwachte derde deel in de Diablo-serie. Hoe dan ook, de PC-versie krijgt van Blizzard prioriteit. En die is pas klaar wanneer 'ie klaar is.