Tien jaar geleden: vervolg op Serious Sam is bijna klaar | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Vervolg op Serious Sam is bijna klaar

Het was ruim een decennium geleden al zeker dat er een waar vervolg op de shoot ´m up-game Serious Sam zou komen. We beschreven de game destijds als "een van de weinige driedimensionale shoot 'm up-titels die zich met recht de opvolger van Doom mag noemen". Nu is dat wellicht wat overdreven, maar dat de reeks mateloos populair was, bleek wel uit de reacties toen ontwikkelaar Croteam aankondigde bijna klaar te zijn met het vervolg.

Over Serious Sam 2 was nog niet veel bekend. Croteam wilde meer informatie over het spel naar buiten brengen, maar zag daar net als veel andere uitgevers vanaf omdat de uitgever in New York gevestigd was (waar de aanslagen van elf september net hadden gevonden). Daarnaast was er vanwege de aanslagen onvrede over enkele Egyptische levels in het spel. Croteam heeft zich daar verder niet over uitgelaten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou