Het verschil tussen PC en Console

Al jaren wordt gamen op consoles tegen gamen op PC’s opgelegd. De één vindt het muis en toetsenbord prettiger, terwijl de ander liever onderuit gezakt gaat met een controller in zijn handen, en de PC kan geüpgrade worden, terwijl je na de aanschaf van een console een tijdje goed zit. Gelukkig werd er tien jaar geleden door sommigen ook anders gekeken naar deze eindeloze strijd om wat nou daadwerkelijk beter is. Website GCOnline legde destijds online gamen, op beide type platformen, tegen elkaar op. Volgens de website was online gamen op consoles destijds inferieur tot online gamen op de PC, en in alle eerlijkheid waren wij het daar tien jaar geleden mee eens geweest.

Als we kijken naar het heden is dat echter een ander verhaal. Zo heeft Xbox Live zichzelf in de afgelopen tien jaar weldegelijk bewezen als een competent platform om online op te gamen. De eerste versie van Xbox Live was nog vrij mager in de hoeveelheid beschikbare opties, maar werd door de jaren heen (en met de intrede van de Xbox 360) steeds uitgebreider. Wat er over is gebleven is een online gaming-platform dat zich leent voor gamen, evenals het consumeren van andere mediavormen. PlayStation Network heeft een soortgelijke groei gezien.

Zowel online gamen op de PC als op consoles hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het komt erop neer dat het afhangt van smaak en voorkeur. Hier op de redactie zijn we eigenlijk overal wel voor in, en kijken we niet zo zeer naar voor- en nadelen, maar meer naar de verschillen en wat ons op een bepaald moment beter ligt. Wat voor jou dan ook het prettigst is, één ding is zeker: over smaak valt niet te twisten.