Tien jaar geleden: Verkoopcijfers Gamecube en Xbox bekend | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Verkoopcijfers Gamecube en Xbox bekend | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Mogelijke verkoopcijfers Gamecube en Xbox gepubliceerd

Tien jaar geleden publiceerde het onafhankelijke Credit Sui e First Boston cijfers over het aantal verkochte Gamecube- en Xbox-systemen in Amerika. Hoewel de verkoopcijfers niet werden erkend door Nintendo of Microsoft, zouden de verkoopcijfers volgens de onderzoekers overeenkomen met de werkelijkheid.

Volgens de onderzoekers werden er 469.000 Gamecube's verkocht in de eerste launchweek, terwijl de eerste console van Microsoft in zijn eerste week 'slechts' goed was voor 186.000 verkochte systemen. Enkele weken na beide consolelanceringen was het verschil volgens het onderzoek echter minder groot, gezien er destijds 566.00 Xbox-consoles zouden zijn verkocht tegenover 600.000 Gamecube-systemen.

Ook qua softwareverkopen deed de Gamecube het volgens Credit Sui e First Boston goed. Meer dan 810.000 games voor de Nintendo-console gingen over de toonbank. Met name Luigi's Mansion deed het prima. De game was goed voor 257.000 verkopen. De Xbox-exclusieve shooter Halo moest het doen met 97.000 verkochte exemplaren. Het totaalaantal verkochte Xbox-games was destijds niet bekend.

De Gamecube verkocht wereldwijd uiteindelijk 21,74 miljoen exemplaren tegenover 24 miljoen verkochte Xbox-eenheden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou