Tien jaar geleden: Tony Hawk's Pro Skater 3 komt op 30 oktober | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Tony Hawk's Pro Skater 3 komt op 30 oktober | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tony Hawk's Pro Skater 3 komt op 30 oktober

Activision bevestigde tien jaar geleden dat Tony Hawk's Pro Skater 3 op 30 oktober van dat jaar in Europa verschijnt. De game werd ontwikkeld door Neversoft Entertainment, de studio die tegenwoordig vooral bekend is van de latere delen in de Guitar Hero-serie.

Net als eerdere (en latere) Tony Hawk-telgen draaide de game om het verzamelen van punten middels skateboardtrucjes. De PlayStation 2-versie van het spel was de eerste online-titel binnen Sony's consolereeks. Zo konden spelers het opeens ook via het netwerk tegen elkaar opnemen op de console.

Tony Hawk Pro Skater 3 werd tijdens de lancering extreem positief ontvangen. Op recensieverzamelsite Metacritic scoort de game gemiddeld 97 van de 100 punten. Daarmee is de game de best beoordeelde PlayStation 2-titel, tezamen met Grand Theft Auto III. De game verscheen uiteindelijk op alle consoles en systemen van destijds, hoewel de Xbox-, PC-, Nintendo 64- en Game Boy Advance-versies pas een jaar later in de schappen lagen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou