Tien jaar geleden: THQ ziet de PlayStation 2 domineren | Gamer.nl

Tien jaar geleden: THQ ziet de PlayStation 2 domineren | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

THQ ziet de PlayStation 2 domineren

De Amerikaanse uitgever en ontwikkelaar THQ liet tien jaar geleden doorschemeren dat het erg veel vertrouwen had in Sony's PlayStation 2. THQ stelde dat de console een te grote voorsprong heeft op de concurrentie, gezien Sony's spelcomputer al vanaf maart van 2000 in de Amerikaanse schappen lag. Dat bleek uit de presentatie van de kwartaalcijfers van het Amerikaanse bedrijf.

THQ had tevens veel vertrouwen in de Gamecube van Nintendo, hoewel het apparaat destijds nog niet uit was in Amerika. THQ verwachtte dat de console tijdens de Amerikaanse lancering geheel uitverkocht zou raken. Voor het einde van 2001 ging de Japanse console 1,2 miljoen keer over de toonbank, stelde het bedrijf volgens ingewijden.

In de Xbox had de uitgever minder vertrouwen. Microsoft zou tijdens de Amerikaanse lancering genoegen moeten nemen met 300,000 verkochte exemplaren, verwachtte THQ. Ook stelde het bedrijf dat Microsoft aan het einde van het jaar minder dan één miljoen exemplaren ging verkopen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou