Tien jaar geleden: THQ komt met vijftien GameCube-titels | Gamer.nl

Tien jaar geleden: THQ komt met vijftien GameCube-titels | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

THQ komt met vijftien Gamecube-titels binnen een jaar

De uitgever THQ stond tijdens de lancering van de GameCube klaar in de startblokken om veel games voor Nintendo's nieuwe console uit te brengen. Onder andere WWF Wrestlemania, Rugrats, Jimmy Neutron Boy Genius, SpongeBob SquarePants, Tetris Worlds en Scooby Doo waren in ontwikkeling. De focus lag bij het bedrijf tien jaar geleden nog vooral op gelicenseerde games en het waren dan ook niet titels waarvoor gamers een console zouden aanschaffen.

Inmiddels is THQ echter een heel andere uitgever. Het richt zich eerder op eigen franchises, zoals Homefront, Darksiders en Saints Row. Volgend jaar verschijnt de nieuwe console van Nintendo, de Wii U, en ook nu lijkt THQ weer met veel enthousiasme het systeem te ondersteunen. "Eén van de redenen waarom we van het platform houden is dat we al technische engines hebben om de games aan de praat te krijgen, we hebben al HD a ets en nu kunnen we ons richten op het maken van een inferface voor gebruikers, waar creativiteit voor nodig is", aldus THQ's CEO Brian Farrell.

THQ heeft sowieso al Darksiders II  en Metro: Last Light aangekondigd voor de Wii U. Dat zijn in ieder geval titels die de gemiddelde gamer meer aanspreken dan Rugrats of SpongeBob.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou