Systeemeisen voor Windows XP officieel bekendgemaakt

Tien jaar geleden maakte Microsoft de systeemeisen bekend voor wat uiteindelijk het meest gebruikte operating-system ooit zou worden. Daarbij maakte Microsoft ook bekend dat het een campagne zou lanceren, dat consumenten zou aansporen om Windows XP aan te schaffen zodra het verscheen. Dit door PC's te marketen die 'XP-ready' waren en de systeemeisen overtroffen. Maar zou XP ook geschikt zijn voor gamers? Achteraf gezien was dit misschien niet de beste vraag. 

We zijn nu tien jaar en twee iteraties van Windows verder, en zelfs nu is Windows XP niet weg te denken uit het dagelijkse leven. Het is uiteindelijk de meest gebruikte OS ooit geworden, en was voor particulieren, bedrijven en voor gamers de beste keus. Waar eerder twijfels bestonden over de driver-ondersteuning, zijn deze vervangen door conservatieve gedachten jegens een nieuw OS van Microsoft. Ook hier op de Gamer.nl-redactie werken we nog op Windows XP-PC's.

Al het goede komt ooit wel ten einde en veel mensen zijn onderhand overgestapt op Windows 7, die gelukkig een stuk stabieler is dan het minder succesvolle Vista. Microsoft zit echter niet stil en werkt momenteel aan Windows 8, waarvan al bekend is dat Xbox Live hierbij volledig geïntegreerd zou zijn. PC's zouden volgens Microsoft gaan dienen als "de service waar gebruikers hun entertainment vandaan zullen halen". Of dit ook zo wordt komen we tijdens de volgende E3 achter, wanneer Microsoft meer loslaat over W8. Voor nu houd ik het echter mooi bij het oude vertrouwde XP.