Soul Reaver 2 misschien toch naar PC

Tien jaar geleden lieten we weten dat Legacy of Kain: Soul Reaver 2 wellicht toch naar de PC zou komen. En dat kwam de game uiteindelijk: in november 2011 was de actie-platformer beschikbaar voor PC en PlayStation 2. Het was het vervolg op Soul Reaver, de veelgeprezen PlayStation-game dat weer een vervolg was op Legacy of Kain, een titel die oorspronkelijk werd ontwikkeld door Too Human-makers Silicon Knights.

Uiteindelijk verschenen er vijf titels in de reeks, maar de eerste drie games zijn nooit overtroffen. De reeks werd bij elkaar gehouden door de antiheld van het verhaal, de vampier Kain, hoewel het verhaal in de games vanuit twee perspectieven verteld wordt: naast Kain is daar ook Raziel.

We hebben inmiddels al jaren niets meer vernomen van deze reeks. De vraag is: willen we dat wel? Misschien als een kundige ontwikkelaar de reeks geheel opnieuw start, want de laatste delen waren niet meer de moeite waard. Wellicht iets voor Silicon Knights? Daar horen we na Too Human net zo weinig van.