Tien jaar geleden: Rage gaat games maken voor de GameCube | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Rage gaat games maken voor de GameCube

Gamedeveloper Rage maakte tien jaar geleden bekend dat het ook voor de Gamecube gaat ontwikkelen. Daarvoor gaf de ontwikkelaar te kennen enkel voor de PlayStation 2 en Xbox gamen te maken. Uiteindelijk zou de ontwikkelaar geen games voor de console van Nintendo op de markt brengen.

Paul Finnigan, managing director van de studio, vertelde dat hij blij was eindelijk voor alle grote consoles te ontwikkelen. Toch zijn er uiteindelijk nooit Rage-games voor de console verschenen. In januari van 2003 verklaarde de ontwikkelaar zich failliet. Dat jaar verscheen enkel Rolling op de PlayStation 2 en Xbox van de hand van de ontwikkelaar.

Rage Software was een van de oudste ontwikkelaars van het Verenigd Koninkrijk. De uitgever is failiet gegaan doordat Rage Software in 2000 ook als uitgever te werk ging, wat uiteindelijk niet rendabel bleek. Tevens verkochten veel games niet als verwacht, vooral spellen in de David Beckham-franchise.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou