Tien jaar geleden: Prijs PlayStation 2 daalt in Japan | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Prijs PlayStation 2 daalt in Japan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Prijs PlayStation 2 daalt in Japan

De prijs van Sony's PlayStation 2-console daalde tien jaar geleden in Japan. De Japanse uitgever verlaagde het aankoopbedrag omdat het de hete adem van de net gelanceerde GameCube in de nek voelde, zo meldden we destijds.

De console van Sony kostte voorheen 35.000 yen in het land. Die prijs werd een decennium geleden verlaagd naar 29.800 yen, wat destijds een prijsdaling van ongeveer veertig euro inhield. Zo probeerde het Japanse bedrijf met de console dichter in de buurt van de prijsmarge van de GameCube te komen. Nintendo's console werd in Japan namelijk voor 25.000 yen verkocht, en was daarmee destijds zo'n veertig euro goedkoper dan Sony's PlayStation 2.  

De PlayStation 2 (PS2) is de tweede spelcomputer van Sony en volgde de PlayStation (PSX) op. Op 4 maart 2000 werd het systeem uitgebracht in Japan. Pas later, op 26 oktober en 24 november van 2000, kwam de PlayStation 2 naar respectievelijk Noord-Amerika en Europa.  Wereldwijd was de console een gigantisch succes. Meer dan 153 miljoen PlayStation-systemen gingen over de toonbank. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou