Tien jaar geleden: PlayStation 2 in Europa in prijs verlaagd | Gamer.nl

Tien jaar geleden: PlayStation 2 in Europa in prijs verlaagd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

PlayStation 2 in Europa in prijs verlaagd

"Zojuist ontvingen we via de fax het bericht dat Sony Europa de prijs voor de PlayStation 2 flink naar beneden heeft geschroefd", schreven we tien jaar terug. De console lag drie dagen later voor 700 gulden in de schappen.

Reden voor de daling was volgens Sony de stijgende Eurokoers en, zo meldden wij, de positieve vooruitzichten van de console. Het is echter aannemelijk dat de prijsverlaging tevens een strategische zet was, gezien de nieuwere Xbox en Gamecube in ongeveer dezelfde prijscategorie vielen. Sony claimde in het persbericht 100.000 consoles in de Benelux aan de man te hebben gebracht. Ter vergelijking: Sega's Dreamcast, die volgens velen een te vroege dood stierf, ging destijds maar 20.000 maal over de toonbank.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou