Tien jaar geleden: ouders krijgen parental controller voor Xbox | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ouders krijgen beschikking over parental controller voor de Xbox

Ouders klaagden ook tien jaar geleden over gewelddadige games. Microsoft speelde daar handig op in en introduceerde de zogenaamde 'parental controller'.

Het systeem liet ouders instellen dat bepaalde games niet op de console gespeeld konden worden. "We zijn grote supporters van het creatieve aspect achter videogames en willen een zo breed mogelijk a ortiment van games aanbieden. Tegelijkertijd willen we echter dat ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden wanneer ze achter de console zitten", aldus Microsoft in 2001.

Het parental control-systeem bestaat nog steeds, ook op de Xbox 360. Als parental control in werking is, zijn spellen met een gewelddadige rating vergrendeld. Ze kunnen dan enkel op de Xbox 360-console afgespeeld worden als een vereiste code wordt ingevoerd. Op Nederlandse consoles heet de functie 'ouderlijk toezicht'.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou