Nieuwe beelden consoleversies Max Payne

Nieuwe previews van de Xbox- en PlayStation 2-versies van Max Payne verschenen tien jaar geleden op het web. Het was de Amerikaanse gamesite IGN die de primeur had en als eerste nieuwe beelden van de consoleversies uit de doeken deed.

Destijds schreven we dat de PlayStation 2-versie van de befaamde PC-shooter er op de screenshots een stuk fletser uitziet. "Het ziet er nog steeds mooi uit, maar de scherpte is van de kleuren af", aldus Gamer.nl een decennium geleden. Opvallend genoeg was dat ook exact de kritiek die de versie voor Sony's console later in recensies te verduren kreeg: de game legde het volgens critici destijds grafisch af tegen de PC- en Xbox-versies.

Max Payne was een derdepersoons schietspel dat werd ontwikkeld door de Finse Alan Wake-ontwikkelaar Remedy Entertainment. De game werd geprezen om zijn verhaalvertelling en John Woo-achtige actiescenes. Het spel verscheen op 11 januari 2002 op de Playstation 2 en later op 14 maart van 2002 op Microsoft's Xbox. Een Dreamcast-versie stond ook in de planning, maar werd geannuleerd omdat de productie van Sega's console werd stopgezet. Op 29 april 2009 verscheen Max Payne opnieuw, toen op de Xbox 360 als Xbox Originals-download.