Tien jaar geleden: Mysterieus screenshot van een Zelda-game | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Mysterieus screenshot van een Zelda-game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Mysterieus screenshot van een Zelda-game

Tien jaar geleden waren in onze nopjes. Er was een screenshot opgedoken van wat mogelijk de nieuwe Zelda voor de Nintendo GameCube zou worden. Link vocht het uit met twee houtachtige poppen. Waarom? Weten we niet, maakte niet uit, het was Zelda. Helaas kwamen we bekeken uit, gedeeltelijk althans. Het bleek om een afbeelding te gaan van Super Smash Bros. Melee, waarin ook Link als speelbaar personage zijn opwachting maakte.

Voor wat we konden verwachten van de nieuwe Zelda, moesten we daarom nog altijd teruggrijpen naar een demo uit het jaar 2000. Nintendo liet toen op zijn Spaceworld-evenement een realistisch ogende Link zien. Deze volwa en aanpak kon op veel enthousiasme rekenen van fans, hoewel het nog geen garantie gaf dat de daadwerkelijke game hier ook maar op zou lijken. Die voorzichtige houding bleek gerechtvaardigd. Nintendo onthulde een jaar later, wederom tijdens Spaceworld, een geheel nieuwe Zelda. The Wind Waker kende een tekenfilmachtige stijl, en dat schoot liefhebbers aanvankelijk in het verkeerde keelgat. Zij hadden zich, het uitblijven van daadwerkelijke beloftes ten spijt, ingesteld op een realistische game.

 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou