Medal of Honor: Allied Assault komt op 22 februari

Uitgever EA maakte tien jaar geleden bekend dat Medal of Honor: Allied Assault op 22 februari van 2002 uitkomt. Het spel werd ontwikkeld door 2015, Inc, de studio waarvan veel werknemers nu in dienst van Infinity Ward en Respawn Entertainment zijn.

Allied Assault is de derde iteratie in de Medal of Honor-serie (hoewel de eerste op de PC) en draait op een aangepaste versie van de Quake III-engine. In het spel neem je de rol aan van Mike Powell, een Amerikaanse luitenant ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Met Powell neem je onder meer deel aan de hevige strijd op Omaha Beach tijdens 'D-Day' en bezoek je militaire vestingen in Duitsland en Noorwegen.  De singleplayer van het spel werd geroemd om zijn scripting, een gameplay-element dat ook een grote rol speelde in de latere Call of Duty-games van Infinity Ward.

Allied Assault wordt door veel gamers op handen en voeten gedragen vanwege zijn multiplayer. Die wordt vandaag de dag nog steeds door enkelen online gespeeld. De game ontving tevens twee uitbreidingen, Spearhead en Breakthrough. Die games voegden nieuwe campagnes en Duitse, Britse en Italiaanse multiplayer- en singleplayer-wapens toe