Tien jaar geleden: Meer problemen bij Retro Studios? | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Meer problemen bij Retro Studios? | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tien jaar geleden waren we bezorgd over de status van Retro Studios. De Amerikaanse ontwikkelaar was opgekocht door Nintendo, maar moest zich nog bewijzen met zijn eerste game. Tien jaar geleden waren ze nog bezig met twee games: naast Metroid Prime ook met de actie-RPG Raven Blade. Werknemers van de studio zouden vooral aan die laatste titel willen werken, maar Nintendo wilde logischerwijs dat de focus op Metroid zou liggen. Uiteindelijk werd Raven Blade geannuleerd.

Metroid Prime bleek uiteindelijk een geweldige game, één van de beste games van de afgelopen generatie spelcomputers, maar dat wisten we tien jaar geleden nog niet. De game werd omsingeld door twijfels en negatieve geruchten, niet in de laatste plaats door het feit dat de franchise opeens een eerstepersoonscamera gebruikte. Al die zorgen waren uiteindelijk voor niets, want Metroid Prime was een succes bij critici en consumenten en kreeg twee vervolgen. Retro Studios maakte daarna voor de Wii de platformgame Donkey Kong Country Returns, wederom een game die overliep van kwaliteit. Alle zorgen rondom Retro Studios bleken dus uiteindelijk niet nodig, maar wellicht dat Nintendo hier wel een handje mee geholpen heeft.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou