Meer info over de Final Fantasy-film

Tien jaar geleden ontvingen we meer details over de langverwachte film gebaseerd op de Final Fantasy-reeks, Final Fantasy: The Spirits Within, die het toenmalige Square Pictures, het filmbedrijf van SquareSoft (tegenwoordig Square Enix) zelf aan het maken was. De info kwam uit een interview met producer Chris Lee, die ook verantwoordelijk was voor Starship Troopers. Lee meldde dat hij samen met Square anderhalf jaar bezig was met de ontwikkeling van de software om de film zelf te maken. De animatie kostte ook nog eens een jaar. Elk shot in de film zou 430 verschillende lagen hebben.

In The Spirits Within speelden onder andere Alec Baldwin, Steve Buscemi en Donald Sutherland rollen. De film volgt wetenschappers Aki Ross en Sid, die een post-apocalyptische aarde proberen te redden van een mysterieus en dodelijk buitenaards ras genaamd de Phantoms.

Hoewel de film er prachtig uitzag en gamers liet watertanden (en hopen op even goede graphics in games), was The Spirits Within een regelrechte ramp voor Square. De film kostte 137 miljoen dollar om te maken (de duurste met de computer geanimeerde film tot dan) en bracht maar 85 miljoen dollar op. Uiteindelijk zorgde dit er voor dat Square Pictures zijn deuren moest sluiten en sindsdien heeft Square zich niet meer aan een filmproject van dergelijk formaat gewaagd.