Little Big Adventure 3 toch in ontwikkeling?

Tien jaar geleden brachten we goed, zij het twijfelachtig nieuws. Vandaag brengen we slecht nieuws dat eigenlijk geen nieuws meer is. Little Big Adventure 3 is er niet van gekomen, en of dat ooit nog gaat gebeuren, daar moeten we een groot vraagteken achter zetten. 

De eerste twee delen waren magisch, met spelwerelden vol vreemde dieren en figuren, die hoe eigenaardig zij ook waren toch nergens anders thuishoorden dan op de planeet Twinsun. En toen hield het op. Geen concreet vervolg, enkel wat vage plannen.

Het nieuwsbericht wist alvast de titel te verklappen: Little Big Adventure 3: The Stellar Entity. Twinsen zou opnieuw de hoofdrol op zich nemen, maar spelers konden ook andere personages zoals vriendin Zoé en zoon Arthur besturen. Wat er precies gebeurd is met de ontwikkeling van het spel is lastig te achterhalen. De studio achter de game, Adeline, ging samen met moederbedrijf Delphine Software ten onder. De rechten van het spel schijnen echter nog altijd bij dit failliete bedrijf te liggen.

De bedenker van de serie, Frédérick Raynal, werkt inmiddels bij Ubisoft. Met zijn vorige bedrijf heeft hij geprobeerd de rechten weer in zijn bezit te krijgen, maar wat daar van terechtgekomen is niet bekend. Het project waar hij binnen Ubisoft aan werkte is geannuleerd, wat theoretisch de weg vrijmaakt voor het langverwachte derde deel van Little Big Adventure. Maar daar moeten we wederom een groot vraagteken achter zetten.