Lara komt terug naar de Gameboy Color  

De zomer van 2001 stond in het teken van Lara Croft. De eerste Tomb Raider-film met Angelina Jolie als Croft ging in premiere en er verscheen een spin-off voor de GameBoy Color genaamd Tomb Raider: Curse of the Sword. De film deed het goed, de game was minder succesvol, hoewel beide producten niet goed ontvangen werden door critici. Het was alsnog genoeg reden om destijds te zeggen dat de zomer beheerst zou worden door de 'Lara-gekte'. 

In de jaren daarop zijn verscheidene games uitgekomen met Lara Croft in de hoofdrol. In 2006 verscheen Tomb Raider: Legend, waarmee Lara debuteerde op de huidige generatie consoles. Daarop volgden nog twee titels, Anniversary en Underworld, respectievelijk in 2007 en 2008. Met ten slotte nog een trilolgieverzameling dat de laatste drie Tomb Raider-games bevat en in maart van dit jaar het daglicht zag.

Waar in de zomer van 2001 de 'Lara-gekte' toesloeg dankzij twee aardige Tomb Raider-producten, daar slaat volgens ons de 'Lara-schizofrenie' toe in het begin van 2012. De eerstvolgende Tomb Raider-game gooit het roer namelijk helemaal om en belooft een intense en meeslepende ervaring te worden. Dit door onder andere een nieuwe en verbeterde Lara Croft. De verandering brengt echter een onbedoeld effect met zich mee: geen Angelina Jolie meer in de films. Wij zijn er nog niet over uit wie die schoenen kan vullen. Megan Fox misschien?