Komt Half-Life 2 in 2002?

Tien jaar geleden geloofden we nog in sprookjes. Bijvoorbeeld dat Half-Life 2, een game die nog niet eens aangekondigd was, een half jaar later uit zou komen. Die geruchten deden de ronde, aangezien een anonieme werknemer bij Valve dit zou hebben doorverteld.

Het mocht natuurlijk niet zo zijn. Half-Life 2 kwam pas in 2004 naar de PC. De game bleek wel de moeite van het wachten waard: bijna alle pers en gamers waren het unaniem eens over de kwaliteit van de titel. De grote, open wereld, het spannende verhaal en de schitterende personages en vijanden zorgen voor een gouden combinatie.

We spelen inmiddels al weer jaren een wachtspelletje. Half-Life 2 kreeg twee korte vervolgen in de vorm van Episose One en Two, maar die laatste kwam in 2007 uit. Valve zegt al jaren aan de derde episode te werken, die het verhaal af moet sluiten, maar daar hebben we nog helemaal niets van vernomen. Frustrerend voor de fans die willen weten hoe de avonturen van Gordon Freeman en Alex aflopen. Overigens werkt Valve tegenwoordig aan een nieuwe Counter-Strike, dat dan weer wel.