Tien jaar geleden: Jij kan Dynamix redden | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Jij kan Dynamix redden | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Jij kan Dynamix redden

Twee dagen geleden meldden we dat Dynamix was opgehouden te bestaan. Sierra sloot de studio, kort nadat het werd overgenomen door Vivendi. Tien jaar terug waren gamers daar niet blij mee. Sterker nog, ze waren het er gewoonweg niet mee eens. Dus startten ze een petitie op om Sierra ervan te overtuigen dat het de verkeerde besli ing nam door de studio op te doeken. Het mocht helaas niet baten, zoals dat bij zoveel petities het geval is.

Jeff Tunnell, die Dynamix ooit begonnen is, heeft inmiddels weer een nieuw bedrijf van de grond gekregen. Onder de naam PushButton Labs bracht hij een iOS-versie van The Incredible Machine uit, een bekende door Dynamix uitgegeven game. Daarvoor wist hij in 2009 alle rechten te verwerven, wat maakt dat de serie weer in handen is van zijn oorspronkelijke uitgever. De gemoderniseerde versie van TIM viel helaas niet zo goed in de smaak bij fans van de serie. Zij klagen op de App Store dat ze veel liever een onaangepaste versie van het origineel hadden gezien. Daar heeft Tunnell gelukkig ook aan gedacht: alle titels zijn in een collectie op Good Old Games te koop, via het The Incredible Machine Mega Pack. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou