GameCube, 6 Nintendo titels voor kerst  

Nintendo's doelgroep heeft heel wat veranderingen doorgemaakt in de afgelopen tien jaar, of het nou zo bedoeld was of niet. Met de uitgave van de GameCube richtte Nintendo zich duidelijk op een andere doelgroep dan met de Wii bereikt is. Tien jaar geleden werd namelijk de launch line-up van het kleine kubusvormige apparaat bekend. Hieronder vielen Pikmin, Super Smash Bros. Melee, Luigi's Mansion en Eternal Darkness. Nintendo doelde hiermee duidelijk op de fans van het merk en veterane gamers.

De Wii wist heel effectief een andere doelgroep aan te spreken dan de gamers die zich bezighielden met de GameCube. Dit viel al te zien aan de releaselijst van de Wii, die bezaaid was met sport-games en minigame-verzamelingen. Core-gamers die het apparaat kochten deden het misschien voor The Legend of Zelda: Twilight Princess, maar deze was ook verkrijgbaar voor de GameCube. Veel reden tot aanschaf was er dus niet voor de doorgewinterde gamer. 

Dat wil niet zeggen dat er geen geschikte games zijn uitgekomen voor de Wii. Zo hebben wij ons uiterst vermaakt met de Metroid Prime games, Resident Evil 4, Dead Space: Extraction, No More Heroess en Super Smash Bros. Brawl. We hopen echter dat Nintendo niet hetzelfde pad bewandeld met de uitgave van de Wii U. We weten al dat Darksiders II gelijktijdig voor Nintendo's nieuwste console uitkomt, maar we willen wel meer zien voordat onze centen ervoor over de toonbank gaan.