Tien jaar geleden: Japanse GameCube launch line-up bekend | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Japanse GameCube launch line-up bekend | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

GameCube, 6 Nintendo titels voor kerst  

Nintendo's doelgroep heeft heel wat veranderingen doorgemaakt in de afgelopen tien jaar, of het nou zo bedoeld was of niet. Met de uitgave van de GameCube richtte Nintendo zich duidelijk op een andere doelgroep dan met de Wii bereikt is. Tien jaar geleden werd namelijk de launch line-up van het kleine kubusvormige apparaat bekend. Hieronder vielen Pikmin, Super Smash Bros. Melee, Luigi's Mansion en Eternal Darkne . Nintendo doelde hiermee duidelijk op de fans van het merk en veterane gamers.

De Wii wist heel effectief een andere doelgroep aan te spreken dan de gamers die zich bezighielden met de GameCube. Dit viel al te zien aan de releaselijst van de Wii, die bezaaid was met sport-games en minigame-verzamelingen. Core-gamers die het apparaat kochten deden het mi chien voor The Legend of Zelda: Twilight Prince , maar deze was ook verkrijgbaar voor de GameCube. Veel reden tot aanschaf was er dus niet voor de doorgewinterde gamer. 

Dat wil niet zeggen dat er geen geschikte games zijn uitgekomen voor de Wii. Zo hebben wij ons uiterst vermaakt met de Metroid Prime games, Resident Evil 4, Dead Space: Extraction, No More Heroe en Super Smash Bros. Brawl. We hopen echter dat Nintendo niet hetzelfde pad bewandeld met de uitgave van de Wii U. We weten al dat Darksiders II gelijktijdig voor Nintendo's nieuwste console uitkomt, maar we willen wel meer zien voordat onze centen ervoor over de toonbank gaan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou