Infogrames gaat merknaam Atari weer gebruiken

Uitgever Infogrames kondigde tien jaar geleden aan dat de games MX Rider en Splashdown onder de naam Atari zouden worden uitgebracht. De rechten van de destijds in het slop geraakte uitgever lagen bij Infogrames. 

Infogrames wilde Atari met de actie weer onder de aandacht brengen bij fervente gamers. Het bedrijf lanceerde de games daarom met het Atari-logo op de cover. Atari definieerde in de jaren zeventig en tachtig de game-industrie met onder meer Pong en de Atari 2600-console. Enkele jaren later werd het bedrijf opgesplitst in Atari en Atari Games, dat de ontwikkeling van software op zich nam. In Europa heette het bedrijf Atari Europe.

Tot 2000 was Atari nog geheel onderdeel van Hasbro, waarna Hasbro werd overgenomen door Infrogames. Ironisch genoeg is Infrogrames later volledig omgedoopt tot Atari. De uitgever werd in 2009 onderdeel van Namco Bandai. Het bedrijf gaf te weten de naam Atari niet langer te gebruiken. Tegenwoordig staat het bedrijf bekend onder de naam Namco Bandai Partners.