Tien jaar geleden: Half-Life voor de PS2 is af | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Half-Life voor de PS2 is af | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Half-Life voor de PlayStation 2 is af

De PlayStation 2-versie van Half-Life werd tien jaar geleden door ontwikkelaar Gearbox Software afgerond. Daarmee bereikte de titel de zogenaamde gouden status.

De game was enkele maanden voor het bericht al nagenoeg klaar, maar toen werd de lancering uitgesteld zodat Gearbox het spel grafisch kon verbeteren. Uiteindelijk verscheen Half-Life op 14 november op de console van Sony. Naast een mooier uiterlijk, kende het spel een multiplayermodus waarin twee spelers coöperatief een level Decay dienden te klaren. Deze modus werd later als uitbreiding uitgebracht voor de PC-versie van Half-Life, genaamd Half-Life: Decay.

In Half-Life nam de speler de rol op zich van Gordon Freeman, een wetenschapper die in het Black Mesa Research Facility werkt. Wanneer daar een experiment plots foutgaat, ontstaat een portaal naar de andere dimensie Xen en overlopen allerlei wezens het laboratorium.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou