Tien jaar geleden: geen Unreal op de Gamecube | Gamer.nl

Tien jaar geleden: geen Unreal op de Gamecube | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Geen Unreal op de Gamecube

Het gerucht dat een versie van Unreal op de Gamecube zou verschijnen, werd tien jaar geleden door Shannon Ewing, lid van het PR-team van ontwikkelaar Digital Extremes, ontkracht.

Total Gamer Magazine bracht destijds het nieuws dat de hectische shooter naar de console van Nintendo zou komen. Ewing stelde dat dat nooit het geval was. "Total Gamer Magazine zit compleet naast de feiten. Het schietspel waaraan we werken is momenteel enkel in ontwikkeling voor de Xbox, niet de Gamecube. Ik snap niet hoe het blad aan die informatie is gekomen", aldus Ewing.

De PR-manager van Digital Extremes doelde op Unreal Tournament, een game die op 12 november 2002  voor de Xbox uitkwam. Het spel werd uitgegeven door Atari en kreeg een vervolg in 2005, genaamd Unreal Championship 2: The Liandri Conflict. Ook die game was exclusief voor de console van Microsoft. Er is uiteindelijk nooit een Unreal-titel op de Gamecube verschenen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou