Tien jaar geleden: Future Publishing maakt zwaar verlies bekend | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Future Publishing maakt zwaar verlies bekend

Gamesbladen hebben het evenals de meeste andere bladen moeilijk. Dat is zeker in het nieuwe medialandschap van tegenwoordig zo, maar ook een decennium geleden zag het er niet al te rooskleurig uit. Zo maakte Future Publishing, dat naast Edge en PC Gamer nog 150 andere bladen uitgeeft, in het eerste halfjaar van 2001 een verlies bekend van 170 miljoen euro.

In 2001 noemden we dat "een onvoorstelbaar groot bedrag" en stelden we dat "het duidelijk [is] dat dit flinke consequenties gaat hebben voor het bedrijf". Dat klopte deels. Hoewel het verlies enorme consequenties had voor de waarde van Future's aandelen en er een nieuwe voorzitter werd aangesteld, is het is min of meer goedgekomen met Future Publishing. De klap van 2001 heeft het bedrijf namelijk overleefd. Toch gaat het allerminst goed met de uitgever: in het fiscale jaar van 2009 zag Future Publishing zijn omzet dalen met maar liefst 61 procent.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou