Tien jaar geleden: Frag, een computerspel zonder computer | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Frag, een computerspel zonder computer | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Frag: een computerspel zonder computer

Word je ook zo moe van die eeuwige discu ie over waar een shooter nu lekkerder speelt, op de console of op een PC? Er zit natuurlijk een wereld van verschil tu en de twee, maar daar gaat het niet om. Als iedereen er nu gewoon zijn eigen voorkeuren op nahoudt, dan is er niets aan de hand. Andersdenken uitmaken voor van alles en nog wat heeft daarbij helemaal geen zin. Je gaat uitgevers zo echt niet overtuigen dat er weer meer shooters speciaal voor de PC moeten worden ontwikkeld, om alvast maar het eindpleidooi van menig discu ie aan te halen.

Weet je trouwens wat ze zeggen? Als twee honden vechten om één been, loopt de derde ermee heen. Wie weet zijn zowel PC als console inferieur als platform om een shooter op te spelen. Wie weet is dat wel veel leuker om in de vorm van een bordspel te doen. We zullen het nooit w....wacht, jawel, daar valt wel achter te komen. Laat je (spel)computer eens een keer uit en speel Frag, een shooter die je nog ouderwets op een keukentafel kunt spelen. Geen idee wat je daar bij voor moet stellen? De twee mannen op leeftijd in het filmpje hieronder leggen het haarfijn uit. En rustig dat ze zijn. Of zouden zij elkaar in het heetst van de strijd soms ook uitschelden om een lage goede kaartjes/slechte kaartjes-ratio?


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou