Eidos toont Timesplitters 2

Tien jaar geleden vingen we een eerste blik van TimeSplitters 2, het vervolg op de PlayStation 2-launchgame. Dat origineel werd niet echt spectaculair ontvangen, maar had zijn reputatie mee: makers van GoldenEye op de Nintendo 64, één van de belangrijkste en meest invloedrijke shooters ooit, werkten mee aan deze nieuwe serie. De voormalige Rare-medewerkers gingen aan de slag onder de naam Free Radical Design.

TimeSplitters 2 bleek toen het in 2002 uitkwam een erg solide game. Vooral de hoge fun-factor werd door gamers gewaardeerd: ze kregen zowaar het gevoel weer net zo veel plezier te hebben als met die eeuwige klassieker, GoldenEye. Een gouden toekomst voor de reeks leek dan ook in het verschiet te liggen, maar dat bleek helaas wat te voorbarig.

Hoewel de derde game, TimeSplitters: Future Perfect, ook nog een goede titel was, had Free Radical daarna de ambitie om een nieuwe franchise te ontwikkelen. De shooter Haze was het resultaat. Dat bleek een game waar gamers en pers niet warm voor liepen en de studio raakte al snel in de problemen. De toekomst van Free Radical ziet er echter weer rooskleurig uit: het is gekocht door Crytek en heet nu Crytek UK. De studio was verantwoordelijk voor de multiplayer van Crysis 2. Of we ooit nog een TimeSplitters 4 zien, valt nog te bezien maar we hopen er stiekem wel op.