Digitale Harry Potter eindelijk getoond

Tien jaar geleden werd de eerste game gebaseerd op de wereldberoemde Harry Potter-films onthuld, die weer gebaseerd waren op de zo mogelijk nog beroemdere boeken. Tien jaar verder en naast de zeven boeken zijn er ook acht films en tien games van Harry Potter verschenen.

Om het maar gelijk gezegd te hebben: de games van Harry Potter waren nooit echt goed. Sfeervol? Dat vaak wel, maar qua gameplay konden ze zich niet meten met titels die niet klaargestoomd hoefden te worden om samen met een film te verschijnen. Dat was aanvankelijk niet echt een punt. De eerste paar films waren qua toon nog redelijk kinderlijk. Maar naarmate de vervolgdelen donkerder werden, zouden de games eigenlijk mee moeten groeien.

Dat gebeurde echter niet, het bleef toch vooral heel simplistisch en eentonig. De ontwikkelaar verantwoordelijk voor de Harry Potter-games, EA's Brightlight-studio, probeerde wel een aantal andere dingen te doen met de spellen. Zo kende de Xbox 360-versie van Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 een aparte Kinect-modus, waarbij twee spelers samen met handgebaren spreuken op vijanden af konden vuren.