Deus Ex GotY verschijnt over acht dagen in de winkel

Tien jaar geleden meldden we dat er acht dagen na het verschenen nieuwsbericht een Game of the Year-editie zou verschijnen van Deus Ex. Deze editie bevatte alle eerder verschenen patches en de optie voor modders om aan de slag te gaan met de game. Deus Ex werd en wordt nog steeds als een ware klassieker beschouwd. De vrijheid die spelers krijgen bij het spelen van de game, gecombineerd met de toekomstvisie die heel aannemelijk is, zorgt voor een perfecte combinatie die mensen wegblies toen het verscheen in 2000.

We wisten toen niet dat we elf jaar moesten wachten op een fatsoenlijk vervolg. Deus Ex: Human Revolution speelt zich dan wel voor het eerste deel af, het is onmiskenbaar de volgende grote stap in de franchise. Het vervolg op Deus Ex, Invisible War, werd namelijk een stuk minder gewaardeerd dan het eerste deel. Die game verloor een hoop RPG-elementen dat het eerste deel zo uniek maakte, en was ook nog eens een stuk korter. Het is dan ook logisch dat veel gamers reikhalzend naar Human Revolution uitkijken.

Na één van onze speelsessies waren we al behoorlijk onder de indruk: "Na ruim tweeënhalf uur spelen lijkt de game nog amper begonnen en hebben we voor ons gevoel pas het topje van de ijsberg gezien. De eerste indruk Human Revolution heeft er alle schijn van dat het een ode wordt aan het origineel." Volgende week krijg je van ons te horen hoe de game zich staande houdt na tien uur spelen. Het is in ieder geval niet voor niets dat Human Revolution wederom bovenaan in onze Top 100 van 2011 staat!